KSV Volleybal

KSV VOLLEYBAL KANS VOOR IEDEREEN EN OP NIVEAU

KSV volleybal werd op 22 juni 1977 opgericht en telde toen een dertigtal leden. Onze vereniging viel onder het Overkoepeld Orgaan, waar meerdere verenigingen van Vragender zijn onder gebracht. Sinds 12 juni 2012 zijn wij een zelfstandige vereniging.

In het seizoen ’78-’79 werd gestart met het spelen van competitiewedstrijden, door één dames- en herenteam. Waarbij het herenteam meteen kampioen werd. In die periode werd het bestuur met een aantal leden versterkt en volgden diverse personen een scheidsrechterscursus. In het seizoen ’80 -’81 speelde KSV met zes teams in competitie verband: Drie heren teams, twee damesteams en een jeugdteam.

In de beginjaren werd al vrij snel gestart met een meisjes jeugdteam. Pogingen om een jongensjeugdteam van de grond te krijgen mislukten wegens een geringe belangstelling. Ook nu nog worden regelmatig pogingen ondernomen, door middel van het Nevobo scholenproject tijdens de gymlessen van de basisschool, om onze jeugd enthousiast te maken voor het spelletje volleybal. Toch is onze droom nog steeds een jongensteam te realiseren.

Op maandag 23 augustus 2011 werd onze nieuwe sporthal in gebruik genomen. Tot volle tevredenheid van onze leden. De hal voldoet nu aan de Nevobo eisen en de wedstrijden worden nu gespeeld met veel lange rally’s. Dat betekent dat de wedstrijden gemiddeld een half uur langer duren. Het publiek geniet nu ook in volle teuge.

Op dit moment telt de vereniging ongeveer 165 leden. KSV neemt deel aan de NeVoBo competitie met: één heren-, vier dames- en vijf jeugdteams. Onze jongste mini’s doen mee aan de CMV toernooien die 6 keer in het seizoen worden georganiseerd. Onze oudste mini’s doen mee aan de CMV competitie. Aan de recreanten competitie wordt deelgenomen door 1 damesteam.

Nu 35 jaar later, is KSV Volleybal uitgegroeid tot een gezellige, vooruitstrevende vereniging waar iedereen op zijn of haar eigen niveau kan volleyballen en van harte welkom is.

Meer informatie

Wilt U meer informatie? Ga dan naar onze website: www.ksv-volleybal.com