Dynamic Tennis Vragender

Begin 2012 is in Vragender het DynamicTennis opgestart door Joop Ikink en Willemien Kroezen. Beiden spelen dit spel al enige jaren bij de Litac in Lichtenvoorde en met hun inzet hebben ze nu al meerdere mensen enthousiast gekregen om hieraan deel te nemen. Op dit moment spelen er al zo’n 20 mensen bij DT Vragender.

In deze beginfase worden we ondersteund door de Litac Lichtenvoorde, hierdoor kunnen nu al enkele spelers deelnemen aan de regionale competitie. Op deze manier kunnen we ons als aankomend vereniging verder doorontwikkelen, maar we willen zeker nog doorgroeien tot een zelfstandige DynamicTennis Vereniging in Vragender.

Kernpunten van Dynamic Tennis zijn:

  • Dynamictennis is een attractieve racketsport voor jong en oud, voor dames en heren. De elementen van tennis, tafeltennis en badminton zijn gecombineerd in een nieuwe dynamische sport. Dynamictennis wint aan populariteit.
  • Dynamictennis: wordt met een lichte ‘foambal’ en een lichtgewicht racket gespeeld op een badmintonveld, het net is op tennishoogte en men speelt volgens de spelregels van tafeltennis.
  • Dynamictennis staat garant voor partijtjes waar je veel energie en behendigheid in kwijt kunt. En word je er eenmaal door gegrepen, dan  kun je jarenlang plezier aan het spel beleven.
  • Doordat de racket en de softbal veel lichter is, is deze sport geschikt voor iedereen, je hoeft niet volop kracht te zetten, het is een nagenoeg een blessurevrij sport.

Speelmogelijkheden:

Dynamic Tennis kan in het enkel- en dubbelspel gespeeld worden, naast de recreatieve spel kan er ook op verschillende niveaus competities gespeeld worden (o.a.  A, B of C-klassen onderverdeeld in 50- en 50+ leeftijd en de D-klasse is recreatief. Voor de jeugd is er een J1 (14-16 jr) en J2(11-13 jr) klasse, voor de allerjongsten 7-10 jr kan men deelnemen in de aspirantklasse.

De Training:

De trainingstijden in Vragender zijn op donderdagavond van 19.30 uur tot 21.30 uur en op de zondagochtend van 9.00 uur tot 11.00 uur in het MFA-gebouw.

Voor degene die nieuwsgierig is geworden of interesse heeft gekregen in deze nieuwe vorm van racketsport in Vragender, is altijd welkom op een van onze trainingstijden, men kan dan kennis maken en eventueel een partijtje mee spelen.

Voor informatie:

Joop Ikink
Tel.: 0544-373807
Mob.: 06-53755719

René Spijkers
E-mail: rene_anja_spijkers@hotmail.com
Mob.: 06-30700608