Ambachtelijk Vleesbedrijf “De Hoeve”

Ambachtelijk Vleesbedrijf “De Hoeve”

6 december 2019 Delen op Facebook

Vrouwen Contact Vragender

Ambachtelijk Vleesbedrijf “De Hoeve”

Donderdagavond 14 november kwamen 54 dames van de VCV in café Overkamp bij elkaar voor de presentatie van  “De Hoeve”  uit Eibergen. Met een PowerPoint stelde slager Bart Sterenborg het bedrijf van Tonnie en Carolien Reinders-Hegeman aan ons voor. Met winkels in Eibergen en Haaksbergen en een verkoopwagen, die op diverse plaatsen in de regio staat, worden de klanten in de Achterhoek en Twente bediend.Het rundvlees is afkomstig van runderen van de eigen vleesboerderij in Rekken. Er worden alleen vrouwelijke koeien gemest van het type Blonde d’Aquitaine en Belgische Blauwe, zonder antibiotica en groeibevorderaars. De varkens komen van Piggy’s Palace in Bathmen met een eigen vleesconcept: PiPaPorc. Eigenaar Erik Stegink zet zich in voor de gehele landbouwsector om duurzaam te produceren. Het bedrijf geeft rondleidingen met biggetjes knuffelen. De buitenvarkens zijn voorzien van een heuse glijbaan uit het oude zwembad van Deventer. Vanuit de A1 is deze duidelijk te zien.

Na de slacht bij slachthuis Beerten in Zieuwent wordt het vlees op ambachtelijke wijze in de eigen slagerij in Eibergen verwerkt tot vleesproducten. De consument toont steeds meer belangstelling voor de herkomst van het vlees, waarbij vers, bewust en streekgebonden de voorkeur heeft. Naast al het rund- en varkensvlees levert slagerij De Hoeve ook gevogelte, lamsvlees en wild. We laten ons enkele hartige hapjes goed smaken.                                                                                                                                                                     De proeverij van seizoensproducten, zoals bloedworst, balkenbrij en bakleverworst, wordt bereid door collega Jeanette Huitink. Bart serveert de schaaltjes zelf uit en geeft de nodige informatie er bij. Het is een feest van herkenning door de geur en de smaak van de traktaties. Voor enkele leden is het een kennismaking met puur achterhoekse streekgerechten. Tot slot is er een verkoopstand ingericht om het thuisfront te verwennen!

Foto’s bij nieuwsbericht