een kopje koffie met gastouder mieke

een kopje koffie met gastouder mieke

14 mei 2019 Delen op Facebook

Gastouderbureau Bambi ging op bezoek bij Mieke Klein Tank, Gastouder in Vragender en aangesloten bij Bambi. In onze column ‘een kopje koffie met…’ vertellen we het verhaal van onze gastouders, wie zijn ze, waarom kozen ze voor dit vak en wat maakt hun opvang zo bijzonder. In deze column het kopje koffie met gastouder Mieke.

We gaan op pad naar het mooie Vragender. Net buiten de kern van het dorp op een voormalige boerderij woont Mieke Klein Tank, een gastouder in hart en nieren. Mieke heeft sinds 2014 haar eigen opvang aan huis, ’t Boschkerheuksken, op een ruime, landelijke locatie net buiten de bebouwde kom van Vragender.

Zoals dat hoort ‘op de boer’ loop ik achterom en ik word begroet door een gang vol spelende kinderen van allerlei leeftijden. Samen met de stagiaire wordt er een grote treinbaan gebouwd. De kinderen vermaken zich zichtbaar. Ik manoeuvreer me tussen het speelgoed door naar de keuken waar gastouder Mieke mij vriendelijk begroet terwijl één van de kleinere kinderen geniet van het fruithapje.

Onder het genot van een bakje koffie komen de verhalen naar boven, hoe zij ooit begon als gastouder en hoe ze haar gastouderopvang runt.

Mieke heeft een administratieve opleiding gevolgd en werkte voordat ze als gastouder aan de slag ging in het bankwezen. Toen Mieke zelf moeder werd, werd ze benaderd door een gezin dat op zoek was naar oppas voor hun zoon. Omdat dit voor haar een mooie combinatie was met de zorg voor haar eigen kinderen, is ze hiermee begonnen. Vervolgens heeft Mieke een aantal jaren bij gezinnen aan huis de opvang verzorgd. Op een gegeven moment kreeg ze steeds meer moeite met het afscheid nemen van een gezin nadat er geen opvang meer nodig was. Dit speelde mee in haar keuze om te stoppen als gastouder en zich volledig te richten op hun eigen boerenbedrijf.

Zo’n 5 jaar terug begon het echter toch weer te kriebelen bij Mieke; Ze miste de zorg en gezelligheid van kinderen om haar heen en omdat het eigen bedrijf inmiddels was beëindigd had Mieke de mogelijkheid om in haar eigen woning opvang te bieden.
Mieke liet zich bijscholen waarna ze zich officieel gastouder mocht noemen. De vraag bleek groot want Mieke kreeg snel daarna de vraag om buitenschoolse en dagopvang te gaan bieden. In het begin maakte Mieke haar opvang bekend door het huis aan huis uitdelen van flyers maar inmiddels is haar opvang zo bekend dat mensen haar via via zelf weten te vinden.

Tussen ons gesprek komt af en toe hond Bella aanlopen voor een aai over haar bol. Bella maakt sinds een jaartje deel uit van de familie Klein Tank en is daarmee een leuke aanvulling voor de gastouderopvang waar zowel Bella als ook de kinderen blij van worden.

De opvang in eigen huis heeft ook haar partner en (inmiddels uitwonende) kinderen altijd veel plezier gegeven. En ook de kinderen genieten van de aanwezigheid van haar partner op zijn vaste vrije vrijdagmiddag.

Mieke is een gastouder in hart en nieren; ze geniet enorm van al haar opvangkinderen, van de afwisseling en spontaniteit die het werken met kinderen met zich meebrengt en van het kunnen bijdragen aan hun ontwikkeling. Zoals ze zelf zegt; “geen dag is hetzelfde en ik geniet zelfs van een dwarse bui!”

Ik moet bekennen, Mieke woont prachtig; vanuit het grote keukenraam hebben we volop zicht op het weiland met schapen en lammetjes. Niet alleen voor de kinderen maar ook voor ons een heerlijk plekje om te kijken naar alle (jonge) dieren buiten. Mieke gaat dan ook graag met de kinderen naar buiten waar de kinderen in haar ruime tuin heerlijk kunnen spelen. Daarnaast heeft Mieke een bakfiets waarmee ze er graag met de kinderen op uitgaat.

Mieke is een warme, lieve gastouder waarbij het welzijn van de kinderen voorop staat. Wanneer de leeftijd het toe laat, knutselt Mieke graag met de kinderen.
Voor leuke knutsel ideeën gaat ze zelf op zoek op het internet maar in de toekomst wil Mieke graag een KIKI training gaan volgen, mede om haar pedagogische kennis te vergroten.

Om haar enthousiasme en haar kennis te kunnen delen begeleidt Mieke ook stagiaires. Daarbij zijn een paar extra handen en ogen natuurlijk mooi meegenomen!

Het is mooi te zien dat Mieke na jaren in het bankwezen toch heeft gekozen voor het vak van gastouder. Haar enthousiasme over de opvang van kinderen straalt ze uit en maakt haar opvang een gezellige en liefdevolle plek om kinderen op te vangen. Velen weten Mieke te vinden voor buitenschoolse- en dagopvang, dat maakt ook dat de opvang bij Mieke een succes is. Bij Mieke zijn nog een aantal plekjes vrij maar daarnaast zijn we op zoek naar nieuwe gastouders in Vragender. Heb jij altijd al interesse gehad in de kinderopvang? Neem dan eens contact op met Bambi, we bespreken graag met jou de mogelijkheden.

Mieke, bedankt voor je tijd en enthousiasme. Groetjes Heidi

Contact opnemen kan via:

info@kinderopvangbambi.nl of 0543-473288

 

Foto’s bij nieuwsbericht