Verzoek tot deelname enquête veilig buitengebied Gemeente Oost Gelre

Verzoek tot deelname enquête veilig buitengebied Gemeente Oost Gelre

5 mei 2019 Delen op Facebook

Gemeente Oost Gelre wil aan de slag met Keurmerk Veilig Buitengebied en de eerste stap is een enquête onder inwoners en bedrijven van in het buitengebied. De enquête moet inzicht geven in wat er in het buitengebied speelt op het gebied van veiligheid. Burgemeester Bronsvoort benadrukt dat veiligheid meer is dan criminaliteit. Het gaat ook om zaken als brandveiligheid, overlast en verkeersveiligheid. Je veilig voelen in je omgeving is ontzettend belangrijk. Met het Keurmerk Veilig Buitengebied wil de gemeente die veiligheid en daarmee ook het veiligheidsgevoel versterken.

Veel partijen werken samen aan veiligheid, denk aan gemeente, politie en brandweer, maar ook aan andere organisaties die zich bezig houden met beheer van natuur, water of omgeving. Inwoners en ondernemers zijn een onmisbare schakel in het zien en horen wat er speelt in het buitengebied. Zij kunnen de samenwerkende organisaties voorzien in de informatie die zij nodig hebben. Daarom vraagt de gemeente de hulp van inwoners en bedrijven in het buitengebied. Zij kunnen een belangrijke bijdrage leveren door de enquête in te vullen. Met de informatie die het oplevert zet de gemeente een belangrijke stap op weg naar het Keurmerk Veilig Ondernemen en een nog veiliger omgeving voor de inwoners.

Heeft u half april een brief ontvangen met verzoek tot deelname aan deze enquête of woont u in het buitengebied van de Gemeente Oost Gelre? Dan verzoeken we u —namens de gemeente Oost Gelre— vriendelijk om via deze link de enquête invullen:

https://hetccv.nl/onderwerpen/kvo/oost-gelre/

Deelnemen kan tot vrijdag 24 mei aanstaande.

Wij danken u hartelijk voor uw medewerking!