UITNODIGING Energiecafé op maandagavond 20 november 2023

UITNODIGING Energiecafé op maandagavond 20 november 2023

11 november 2023 Delen op Facebook

Voor leden van Vragender Coöperatief Energie Neutraal (VCEN) èn NoaberZon is er op maandag 20 november 2023 in de Ontmoetingsruimte van de MFA, Kapelweg 17 in Vragender een interessante avond met als thema:

Energieopslag / Thuisbatterij

Je wekt zelf stroom op met de zonnepanelen op je dak. Een deel van deze stroom verbruik je zelf en de rest gaat naar het net. Maar als de zon niet schijnt heb je ook stroom nodig. Die stroom krijg je van je energieleverancier.

Op je energierekening staat hoeveel stroom je van je energieleverancier hebt gekregen. De stroom die jij hebt geleverd aan het net, trekt de leverancier af van de door hem geleverde stoom. Dat heet salderen.

Zoals het nu staat kunnen huishoudens en kleine bedrijven vanaf 2025 stapsgewijs minder salderen vanaf 2031 helemaal niet meer.

Wanneer de salderingsregeling inderdaad wordt afgebouwd krijgt de thuisbatterij nog meer nut, ook economisch. De vergoeding die jij ontvangt voor terug geleverde stroom wordt dan elk jaar minder, waardoor het nog interessanter wordt om je opgewekte stroom zoveel mogelijk zelf in huis te verbruiken.

Programma

20.00 uur   Presentatie door Otto Willemsen over de energietransitie zoals het er nu voorstaat.

20.50 uur   Pauze, gelegenheid om buiten de demonstratie trailer met thuisbatterijen te bezichtigen, met deskundige uitleg.

21.10 uur   Presentatie door Sjoerd Ars over thuisbatterijen.            

22.00 uur   Einde

Solar4All is het bedrijf van Sjoerd Ars. Voetballiefhebbers kennen hem vast wel. Als profvoetballer speelde hij meer dan 400 wedstrijden en scoorde daarin liefst 189 goals. De Graafschap is en blijft zijn club.

Niet-leden van VCEN zijn welkom indien deze zich bij binnenkomst deze avond aanmelden als lid van VCEN.

Foto’s bij nieuwsbericht