D’RAN en HOE!? | Mijn Buitengebied – 25 mei 2023, De Radstake

D’RAN en HOE!? | Mijn Buitengebied – 25 mei 2023, De Radstake

6 mei 2023 Delen op Facebook

De Achterhoek staat voor enorme landelijke opgaves. Een opgave die begint op de individuele erven van zowel agrarische ondernemers als de reeds gestopte agrariërs en particulieren. Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland en Ruimtevitaal Regisseurs organiseren donderdag 25 mei 2023 met die opdracht in het achterhoofd: D’RAN en HOE!? | Mijn Buitengebied. Wij nodigen jou hierbij van harte uit deze dag samen met ons invulling te geven aan de opgaves.

D’RAN en HOE!? | Mijn Buitengebied is een dag vol inspiratie over het buitengebied in de Achterhoek. Het perspectief voor het erf- en buitengebied is voor iedereen anders, vraagt tegelijkertijd toch om een gemeenschappelijke aanpak. D’RAN en HOE!? | Mijn Buitengebied belicht op donderdag 25 mei 2023 alle uitdagingen in de volle breedte. Met plenaire sessies, diverse workshops en een infomarkt waar een scala aan direct gerelateerde bedrijven en organisaties aanwezig is. Dit event vindt plaats in De Radstake te Heelweg.

Programma D’RAN en HOE!? | Mijn Buitengebied

De onderwerpen die aan bod komen zijn o.a. VAB (Vrijgekomen Agrarische Bebouwing) waarbij de verschillende situaties tegen het licht worden gehouden, de leefbaarheid en veiligheid die onder de druk staat van de georganiseerde misdaad, de aanstaande energietransitie en functieverandering van het erf. Maar bijvoorbeeld ook, wat kun je met de regeling Rood voor Rood en wat zijn de kansen en perspectieven van monomestvergisting en de Stikstofkraker voor de door-ontwikkelende agrarische ondernemer?

Bewoners en ondernemers hebben de mogelijkheid deze dag tijdens de markt door middel van een speeddate contact te leggen met vertegenwoordigers van hun eigen gemeente. Het ochtendprogramma (van 09.00 – 13.30 uur) richt zich op vertegenwoordigers van overheidsorganisaties. Het middag- en avondprogramma kent twee tijdsloten met een identieke opzet en richt zich op bewoners en ondernemers in het buitengebied (resp. van 13.00 – 17.30 uur en van 19.00 – 22.30 uur)

Het complete programma vind je in deze bijlage en op onze website: www.dran-hoe.nl, waar je tevens kunt aanmelden. Bekijk ook de speciale video: https://www.youtube.com/watch?v=bC5SS9c0WWc.
Graag tot 25 mei.

Uitnodiging.

Flyer.