Dodenherdenking en viering 75 jaar vrijheid.

Dodenherdenking en viering 75 jaar vrijheid.

12 maart 2020 Delen op Facebook

Op 4 mei herdenkt ook Vragender de slachtoffers van de oorlog. Een kort moment in het jaar waarin we treurig en vol ongeloof herdenken welke verschrikkingen er in de oorlog zijn gebeurd. Op maandagavond 4 mei om 20.15 uur vindt traditioneel de Dodenherdenking plaats, met een bijeenkomst bij het oorlogsmonument aan de Winterswijkseweg.

 

Op 5 mei vieren we 75 jaar vrijheid. Vrijheid lijkt zo gewoon maar het is enorm kwetsbaar. Voor de vrijheid in Nederland hebben velen gevochten en zelfs hun leven gegeven. We mogen dit nooit vergeten, daarom organiseert Vragender Belang een gezamenlijk ‘vrijheidsontbijt’ in Vragender. Jong en oud wordt uitgenodigd om met elkaar 75 jaar vrijheid te vieren.

Tijdens het ontbijt zal een boek gepresenteerd worden. Een mooi naslagwerk gemaakt door Hans Veldkamp en Wim Rutgers. In het boek staan verhalen van getuigen met bijbehorend fotomateriaal. Een mooi herinnering voor de generatie van nu zodat we nooit de gebeurtenissen van de oorlog vergeten.

Het zal een bijzondere dag worden waarover we u de komende weken op de hoogte zullen houden.