VCV workshops

VCV workshops

19 november 2019 Delen op Facebook

Donderdag 24 oktober 2019.

We beginnen deze avond iets vroeger. Om 19.30 uur zit iedereen, 49 vrouwen van de VCV, klaar om te gaan ‘werken’  aan ontspanning. Deze avond staan er 2 workshops op het programma rond het thema ontspanning en gezondheid. Na een kort welkom en een kopje koffie gaan we in twee groepen uiteen.

Samen met Resie Wientjes gaan we een Mandala tekenen. Iedereen begint met dezelfde cirkel op papier met enkel een paar lijnen. Naar eigen creativiteit worden de cirkels ingetekend en ingekleurd. Het kan niet verkeerd gaan zoals Resie iedereen op het hart drukt. Nadat iedereen even op gang moet komen al pratend met anderen wordt het langzaam stiller en is iedereen met zijn eigen Mandala bezig. Tekenen en kleuren met een ontspannend muziekje op de achtergrond.         Creativiteit genoeg binnen de VCV, 49 verschillende Mandala’s.

‘Mandala tekenen kan helpen in het leeg maken van je hoofd en jezelf te ontspannen. De kleuren en vormen die je gebruikt kunnen iets over jezelf vertellen. Het laat mensen hun talenten, wensen en kwaliteiten ontdekken en ontplooien. Het heeft een helende werking bij diverse processen en sterkt mensen in hun zelfvertrouwen’. (zie ook www.resie-art.nl)

Voor ons deze avond een eerste kennismaking met de kleurrijke, boeiende en inspirerende wereld van de Mandala.

Na een korte pauze en een drankje zijn de groepen van plaats gewisseld om zo beide workshops te kunnen volgen. De tweede workshop is onder begeleiding van Anita Eeltink. Zij gaat ons wat vertellen en laten ervaren van EFT.                                                                                                                  EFT staat voor Emotional Freedom Techniques, emotionele vrijheid binnen handbereik.

Na een mooi gedicht vertelt Anita wat EFT is en wat het voor je kan betekenen.                                                             ‘Het helpen opruimen van je brein. Je hersenen slaan vervelende emoties op en met EFT laat je deze weer los. Het gaat dan om verschillende emoties maar zeker bij angst en stress kan EFT helpen’

Toen zelf aan de slag, ondanks dat het wat onwennig is, zeker in de grote groep, doet iedereen geïnteresseerd mee.  Door het uitspreken van je emoties en gedachten bij een bepaalde situatie, ondertussen tikken aan de zijkant van je hand, geef je aan welke emotie je wilt loslaten. Door uit te spreken dat je dit nu los wil laten en tikken op verschillende plekken (boven op hoofd, begin van de wenkbrauw, zijkant van het oog, onder het oog, onder de neus, op de kin en net onder het sleutelbeen) werk je aan het loslaten. Daarna een moment van relaxen door je pols te pakken,  diep in en uit te ademen en te denken aan een fijne herinnering of fantasie. Op het eind check je of er iets is veranderd bij het oproepen van die situatie en kun je het proces zonodig herhalen.

Een methode die je ook thuis kunt oefenen, je hoeft er niet in te geloven en het is meer dan het toepassen van een trucje. (zie ook www.eft-aalten.nl)

Gezamenlijk sluiten we af door Resie en Anita te bedanken voor deze 2 interessante workshops. We hebben met  zowel EFT als Mandala tekenen kennis mogen maken en wie weet  krijgt het bij sommigen wel een vervolg.  Iedereen bedankt voor de komst en het enthousiast meedoen.

Foto’s bij nieuwsbericht