Verslag Mariahulde Silvolde 15 mei 2019

Verslag Mariahulde Silvolde 15 mei 2019

22 september 2019 Delen op Facebook

Op uitnodiging van Zij Aktief Azewijn Regio Oude IJssel togen we op een prachtige avond we met de auto naar Silvolde voor de viering van de Mariahulde. Deze viering wordt ieder jaar gehouden in de Mauritiuskerk. Hiervoor worden diverse vrouwenverenigingen uit de regio uitgenodigd.
Veel mensen hadden producten meegebracht voor de Voedselbank. De collecte opbrengst werd ook beschikbaar gesteld voor de voedselbank.
Bij binnenkomst kregen we een kaarsje aangeboden en een misboekje en konden we een gedachtenis op een papiertje schrijven voor een dierbare (overledene). Deze voorbeden werden allemaal voorgelezen tijdens de viering.
De viering werd opgeluisterd door zangeres Machabelle. Zij zong een aantal prachtige Nederlandstalige liederen door haarzelf aangepast aan het thema van vanavond Mijn licht en wijsheid is Maria.
Tijdens de bloemenhulde zong zij het lied The Rose en werden de waxinelichtjes aangestoken. Het was mooi om te zien hoeveel mensen een bloemetje naar het Mariabeeld brachten.
De voorgangers Bernadette en Bianca hebben er een indrukwekkende viering van gemaakt.
Na afloop kon er onder het genot van een kopje koffie nog wat worden nagepraat. Het was mooi dit eens te hebben meegemaakt.

Foto’s bij nieuwsbericht