VCV verslag fietstocht 27-5-2019

VCV verslag fietstocht 27-5-2019

2 juli 2019 Delen op Facebook

Verslag fietstocht VCV  27-5-2019

Maandagmorgen om 9.15 uur zijn we vertrokken vanaf de parkeerplaats van Beneman voor onze laatste activiteit van dit seizoen. We gingen met 33 dames op de fiets voor een tocht door onze buurtschappen onder een prachtig zonnetje en ong. 18 graden. Via het Rommelgebergte fietsten we met een omweg naar Corle, waar we rond 10.00 uur bij Gastgalerij Ankomm’n onze eerste stop hadden. Buiten op het terras van de boerderij lieten wij ons de eigen gemaakte appel/peer taart en koffie/thee heerlijk smaken. We kregen een korte uitleg van Anita Deunk,( beheerster ) hoe zij deze horeca runt, samen met mensen met een beperking. We mochten daarna overal even rondneuzen in om de boerderij. Na ruim een uur stapten we weer op onze fietsen en genoten allemaal van de mooie natuur en de vele paadjes. Menigeen was verbaasd over deze mooie omgeving. Via allerlei weggetjes kwamen we uiteindelijk in de buurt van Meddo bij de Slingebeek. Daar nuttigden wij onze zelf meegebrachte lunch in en rond de schuilhut aan de Garversbultenpad. Toen alle buikjes gevuld waren stapten we weer op de fiets en reden we langs de Slinge richting het Hilgelo. Uiteindelijk kwamen we bij Kinderboerderij Freriks in Winterswijk voor een korte stop, daar kon iedereen even rondlopen en de beentjes strekken. Vervolgens moesten wij weer een klein stukje op de fiets naar de Mc Donalds. Toen we daar kwamen , arriveerden er nog 4 dames van onze vereniging en konden zij het laatste deel van de dag nog meemaken. We smikkelden een lekker ijsje of namen wat te drinken. Ook kregen we daar een rondleiding en mochten we even achter de schermen kijken hoe zij daar te werk gaan, was heel interessant. Daarna moesten we het laatste stuk nog afleggen en gingen weer door het Rommelgebergte naar restaurant Overkamp in Vragender. Daar kregen we nog een heerlijk buffetje. Al met al een hele geslaagde dag en iedereen ging rond 18.45 uur voldaan naar huis.

Foto’s bij nieuwsbericht