VCV Running Dinner

VCV Running Dinner

21 mei 2019 Delen op Facebook

Donderdag 25 april 2019

Tijd voor Running Dinner van de VCV.

Op tijd de uitnodigingen de deur uit zodat we weten wie er allemaal komen eten maar zeker of er vrouwen zijn die willen koken. Een mooie opgave van 6 enthousiaste koks en 27 vrouwen die wel willen komen eten.  Het thema van deze Running Dinner was ovenschotels of hartige taarten.

Om 18.30 uur was iedereen in de rondwoning voor de start van het ‘dinner’. Het voorgerechtje, een heerlijke kipcocktail met eigen gemaakte cocktailsaus, gemaakt door leden van het bestuur. Een goed begin en nadat de groepjes bekend gemaakt waren kon iedereen op pad om verder te eten bij een van de koks. Dit keer veelal koks buiten het dorp dus voor de meesten nog even een tochtje op de fiets.

De koks hebben hun kookkunsten laten zien en verschillende ovenschotels, hartige taarten en salades klaargemaakt. De ingrediënten, die later bekend werden gemaakt, varieerden nogal. Denk hierbij aan zuurkool, geitenkaas, shoarma, ham, asperges en rösti, bloemkool,  spinazie, zalm, pompoen met ras el hanut kruiden.                                                                                                         Hiermee waren de heerlijke ovenschotels en taarten gemaakt.  Iedereen  heeft het zich dan ook goed laten smaken. Tijdens het eten, wel of niet met een glas wijn, waren er mooie gesprekken, je leert elkaar meer of anders kennen. Je mag letterlijk bij iemand in de keuken kijken.

Om 21.30 was het de bedoeling dat iedereen  weer in de rondwoning was.  Sommigen net voor en anderen tijdens de flinke regenbui. Maar dat mocht de pret niet drukken. Iedereen had ‘het lekkerst’ gegeten en al snel werd er uitgewisseld wat het menu bij de koks was geweest. In de rondwoning was er voor iedereen nog een nagerecht en een glas wijn. Het toetje was roomkaas, slagroom en kersen op kandijkruimels.  Na een ronde langs de koks om aan te geven wat ze hadden  gekookt werden de koks bedankt voor het spontaan aanmelden als kok en het koken van de heerlijke gerechten. Na de belofte dat de recepten nog worden rondgestuurd werd iedereen  bedankt voor de komst.

Een geslaagde maar vooral heerlijke avond.

 

Foto’s bij nieuwsbericht