Lezing Dolf Ruesink VCV op 27 maart 2019

Lezing Dolf Ruesink VCV op 27 maart 2019

24 april 2019 Delen op Facebook

Verslag Dolf Ruesink 27 maart 2019 bij Beneman

Dinie opent de avond met een hartelijk welkom aan de ca. 47 aanwezige leden en introducees en aan de gast van vanavond, Dolf Ruesink.
Dolf zal beginnen met een lezing over zijn werk en na de pauze volgt er een interactief gedeelte.

Diny leest een gedicht voor over de natuur.

De titel van de lezing is: ‘op het uitgelezen moment’.
Dolf is geboren en getogen in Winterswijk en vertelt over zijn jeugd daar.
Hij heeft drie broers die allemaal op de een of andere manier zijn verbonden aan de journalistiek. Hij kreeg van z’n ouders een abonnement op de bibliotheek wat hem uiteindelijk tot het schrijverschap aanzette. Hij heeft ruim 40 jaar gewerkt als journalist bij Dagblad Tubantia.

Aan de hand van foto’s vertelt hij over zijn ontmoetingen met bekende persoonlijkheden, zoals clown Oleg Popov, Pieter van Vollenhoven, Geert Wilders, Gorbatsjov, Abba, George Michael, Normaal en Herman Finkers.
Er was in Twente eens een lijsttrekkersdebat waar ook Pim Fortuyn aan deel zou nemen. Alle lijsttrekkers kregen een Twentse klootschietbal, die Pim dus helaas nooit heeft opgehaald.

Een interview met het bijzondere duo Gert en Hermien was er een om niet snel te vergeten. Aan het begin van de avond vroeg Hermien aan Dolf of hij koffie wilde, verder heeft ze de hele avond geen woord meer gezegd, alleen Gert was aan het woord.
Met Jomanda had hij een bijzondere ontmoeting in een klooster in Limburg.
Na de dood van Silvia Millecam sprak Jomanda een half jaar niet, ze communiceerde alleen via briefjes die Dolf alle 27 heeft bewaard.
Hij kreeg een uitnodiging van Minister van Defensie Henk Kamp om mee te gaan voor een reportage naar Uruzgan in Afghanistan. Met een bomberjack gekocht bij de Scapino ontmoette hij per toeval nog een militair uit Noordijk.

Met de mascotte van Normaal, Kleinen Hendrik, die nog nooit buiten de Achterhoek was geweest, is hij een keer naar Amsterdam geweest, dit werd een legendarische avond.

Met Dries van Agt heeft hij mooie momenten beleefd op de Alpe D’huez en tijdens een tandemtocht door Twente.
Nog een leuke anekdote: Koning Willem Alexander was voor een bezoek in Enschede, daar stonden enkele demonstranten die tegen het Koningshuis waren. Iedereen zat in spanning hoe dit zou aflopen, maar de koning liep naar ze toe, gaf ze een hand en vroeg hoe het met ze ging. Ze bleven verbouwereerd achter.

Aan het eind van het verhaal werden er nog een aantal vragen gesteld over bedreiging en privacy. Je moet je bewust zijn van wat de consequenties zijn bij het plaatsen van foto’s van bekende persoonlijkheden.

Na afloop was het boek te koop wat Dolf heeft geschreven: ‘op het uitgelezen moment’; een verhalenbundel over zijn ontmoetingen met bijzondere persoonlijkheden.

Foto’s bij nieuwsbericht