VCV avond glasmozaïeken.

VCV avond glasmozaïeken.

27 november 2018 Delen op Facebook

Workshop glasmozaïeken.

Op dinsdag 16 oktober 2018 stond er een workshop glasmozaïeken op het programma. Na de opening door Diny Boschker middels een gedicht en het welkom heten van onze nieuwe leden (we blijven groeien: erg leuk) gaf zij het woord aan Ingrid Houben.
Ingrid heeft een eigen bedrijfje in Winterswijk, Indeco, en zij verzorgt allerlei creatieve workshops binnen haar eigen workshop locatie of zoals vanavond bij ons in café Overkamp in Vragender. We gaan, met 26 aanwezige dames, deze avond 2 potjes versieren middels glasmozaïek. Ingrid laat ons zien welke technieken zoals het plakken en snijden van het glas erbij komen kijken. Iedereen kan zelf bepalen welke vormen, kleuren of soorten glas ze gaan gebruiken. Het leek zo simpel maar eenmaal aan het werk komt er toch meer bij kijken. De hoeveelheid lijm zodat de stukjes niet gaan glijden of de vormen op elkaar aan laten sluiten zodat er nog wel wat licht van een eventueel kaarsje door heen kan snijden. Iedereen heeft na een gezellig avondje, al pratend met elkaar onder het genot van koffie en wat te drinken, 2 potjes mee naar huis kunnen nemen. Allemaal verschillend en naar eigen wensen en kleursmaak gemaakt.
Na wat foto’s te hebben gemaakt van het eindresultaat kwam er nog een klein stukje huiswerk. Ingrid had voor iedereen een tasje met wat info over haar bedrijfje, een goede uitleg en een zakje met voegsel om de potjes helemaal ‘af’ te maken.

Iedereen, en zeker Ingrid voor de goede uitleg bedankt voor de gezellige, creatieve avond.

Foto’s bij nieuwsbericht