Senta vh Meekenesch met Maria Nieuwenhuis neemt deel aan de Nimrod.

Senta vh Meekenesch met Maria Nieuwenhuis neemt deel aan de Nimrod.

10 november 2018 Delen op Facebook

Jachthondenwedstrijd Nimrod 2018, dit jaar bij Kasteel Doorwerth Gelderland.

Op maandag 12 november 2018 vindt de Nimrod plaats, de jaarlijks terugkerende jachthondenwedstrijd voor de beste jachthond van dit jaar. Het gaat om een spectaculair ‘nationaal kampioenschap’ waar de 18 beste jachthonden van Nederland aan deelnemen, op uitnodiging. Plaatsgenoot Maria Nieuwenhuis-Wolters heeft met hun zelf gefokte Grote Münsterlander Senta v.h. Meekenesch ook een uitnodiging gekregen om deel te nemen.

Maria Nieuwenhuis woont in Vragender, sinds 1982 hebben mijn man André en ik al Grote Münsterlanders. Onze kennel v.h. Meekenesch heeft sindsdien al meerdere goede jachthonden voortgebracht. André heeft zelf al 5 maal deel mogen nemen aan de Nimrod met eigen gefokte Grote Münsterlanders. Onze honden worden voorgejaagd in verschillende disciplines.

 

Senta is voor mij erg bijzonder, haar moeder is gestorven tijdens de bevalling, alle pups heb ik toen zelfstandig met de fles grootgebracht. Emotioneel gebeuren als je je beste hond verliest, maar Senta is een topper, net als haar nestbroers en zussen zijn ze niets tekortgekomen.

De laatste jaren wilde ik ook graag, naast de jacht verder met de proeven en wel op een hoger niveau.

Senta v.h. Meekenesch heeft vorig jaar erg hoog gescoord op de SJP (Standaard Jachthonden Proeven), wat resulteerde in A-93 ptn en zelfs tweemaal SJP-A met 96 ptn.

Dit jaar won ze de apporteerwedstrijd op de duiventrek met een 1e ZG, op de GPJC vorige maand behaalde ze haar 1e Zweetspoorproef kwalificatie SW III. Enige dagen later werd Senta 2e op de A-map in Neede met 560 ptn. Een echte allrounder die graag voor haar baasje werkt.

 

En dan komt de Nimrod in beeld, wel of niet gaan. Ja, ik ga!

Om uitgenodigd te worden dient men het afgelopen seizoen minimaal 2 A-MAP’s te behalen.

Map’s zijn Meervoudige Apporteer Proeven op het hoogste niveau. Tevens dient het de best presterende jachthond te zijn van jouw eigen ras. Op deze dag komen dit jaar 12 verschillende jachthonden rassen tezamen, die hun uiterste best doen om het felbegeerde Nimrod certificaat te behalen. Wat overigens niet voor elke deelnemer die dag vanzelfsprekend zal zijn. Een ander gestelde eis voor deelname aan de jaarlijkse Nimrod is dat je hond maar eenmaal in zijn leven deel mag nemen.

De organisatie is dit jaar in handen bij afdeling Gelderland, ze zijn al een jaar bezig met de voorbereidingen van dit grootse evenement men verwacht zo’n 3000 bezoekers. De proeven rondom het kasteel zullen vanaf 9.00 uur aanvangen.

 

12 november 2018 zal dus een bijzondere dag voor mij worden in Doorwerth, daar ik voor het eerst op de Nimrod mag staan als voorjager. We zullen ons uiterste best doen als Gelderse deelnemer tijdens deze Nimrod in Doorwerth.

Foto’s bij nieuwsbericht