Netmobiel

Het wie, wat waar en waarom van de Netmobiel-app
Misschien heb je er al van gehoord: de Netmobiel-app. Een app voor Achterhoekers, die je sneller van A naar B brengt. Een app waarin alle vervoersvormen in de Achterhoek uiteindelijk samenkomen: openbaar vervoer, ritdelen, ZOOV, deelauto’s etc. Hoe handig is het om vanuit één app ritten te kunnen zoeken en boeken in de Achterhoek, ongeacht met welk vervoermiddel je reist? Hogeschool Saxion ontwikkelt deze app, samen met werkgroepen van de dorpsbelangenorganisaties van de kleine kernen van Oost Gelre en met partners (Hogeschool Arnhem Nijmegen, Spectrum en anderen). Samen creëren we een platform voor reizigers in de Achterhoek, zo brengen we vraag en aanbod van vervoer bij elkaar. Wij van Netmobiel hebben één doel: de Achterhoek nog beter bereikbaar maken.

Waarom gebruikmaken van de Netmobiel-app?
Veel inwoners uit de Achterhoek bezitten één of meerdere auto’s en kunnen snel van A naar B. Maar er zijn ook veel Achterhoekers waarvoor dat niet geldt: jongeren die nog geen auto en/of rijbewijs hebben, mensen die niet meer kunnen of willen rijden of mensen die graag bewuster willen rijden. Om die reden is Netmobiel ontstaan, zodat iedereen de mogelijkheid heeft snel van A naar B te kunnen. Samen de mobiliteit in de Achterhoek – onder voornamelijk jongeren en ouderen – verbeteren.

Zit je bijvoorbeeld (bijna) elke dag op de weg om je van A naar B te verplaatsen en heb je nog plek over in je auto? Neem dan iemand uit de buurt mee die ook dezelfde kant op moet. Zo help je een ander, denk je aan het milieu (minder CO2 uitstoot) en kun je een onkostenvergoeding via de app regelen, of goede doelen in de buurt steunen.

Of heb jij niet iedere dag een auto tot je beschikking en ben jij soms afhankelijk van de treinen en bussen die op beperkte tijdstippen in jouw dorp rijden? Of ben jij afhankelijk van vrienden en familie die je elke keer moet vragen om je weg te brengen? Rijd dan met iemand mee die toevallig ook dezelfde kant op moet. Kijk in de app of er chauffeurs zijn (aanbieders van ritten) op de dagen/tijdstippen dat jij naar de gewenste locatie moet.

De voordelen van de Netmobiel-app? 
Het is tijdbesparend, goed voor het milieu (minder CO2 uitstoot), sociaal en kostenbesparend. Verder vind je er (uiteindelijk) al het vervoersaanbod dat er in de Achterhoek is: ritdelen, openbaar vervoer, ZOOV, deelauto’s, etc. Handig, alles in één app!

Kijk voor meer informatie op https://www.netmobiel.eu/