Update Netmobiel

Update Netmobiel

7 april 2021 Delen op Facebook

Ondanks de Corona maatregelen is hard doorgewerkt aan de Netmobiel app, bij deze een korte update.

Wat is de afgelopen periode gedaan?

De afgelopen periode is hard gewerkt door de werkgroep Netmobiel, en hebben ook diverse vrijwilligers uit Oost Gelre en Vragender meegedacht om toe te werken naar succes. Een kleine opsomming:

  • In sessies met mantelzorgers en zorgverleners zijn de functies van de app verder gefinetuned. Het is namelijk ook de bedoeling dat je een reis kan zoeken en plannen voor een ander, zoals je buurvrouw zonder mobiel, of je vader die het zelf niet kan. Daarnaast is gekeken naar iets praktisch als: hoe lang duurt het voordat een minder valide reiziger, inclusief rollator, is ingestapt. Erg belangrijk!
  • De lancering in de pilot gemeente Oost Gelre is verder voorbereid. Vanwege Corona is de datum nog onduidelijk, maar men hoopt op ‘rond de zomer’.
  • Nadat de app straks in Oost Gelre is gelanceerd, wordt op korte termijn opgeschaald naar andere omringende gemeenten, zoals Aalten, Winterswijk en Berkelland. Erg belangrijk en handig, want zo wordt de mobiliteit gemeente overschrijdend, en wordt daadwerkelijk een steeds groter deel van de Achterhoek beter bereikbaar.
  • Daarbij is de toekomst van Netmobiel, na deze project- en pilot fase, geborgd via GAON, maar daarover later meer.
  • Ook qua promotie is werk verzet. Zo zijn op de sociale media kanalen diverse filmpjes over de app geplaatst, en heeft MAZZEL een podcast gemaakt, speciaal gericht op de jongere gebruikers van de app. Wil je bijgepraat worden, luister dan hier naar de podcast #NIEUWEDINGEN NETMOBIEL

 

Netmobiel, wat is dat ook alweer?

Netmobiel heeft als doel de bereikbaarheid in de Achterhoek te verhogen in een regio waar weinig toegang is tot openbaar vervoer. Met netmobiel worden voorzieningen als ziekenhuizen, scholen en winkels beter bereikbaar, óók voor juist díe mensen, die geen rijbewijs of auto beschikbaar hebben.

Dit werkt via een eenvoudige Netmobiel app, waarin autobezitters een rit aanbieden, en reizigers een rit kunnen zoeken en plannen, om zo samen van A naar B te komen.

Meer over Netmobiel lees je op deze website.