Busreisje naar Giethoorn VCV (17 mei 2018)

Busreisje naar Giethoorn VCV (17 mei 2018)

12 oktober 2018 Delen op Facebook
Giethoorn

Verslag busreis donderdag 17 mei 2018

Donderdagmorgen om 8.15 uur, op de parkeerplaats bij Restaurant Beneman, verzamelden zich 48 dames om mee te gaan met de busreis! De bus was mooi op tijd en we zouden deze dag gereden worden door een aardige buschauffeur met een ´stagiair’. Rond de klok van half 9 gingen we op weg richting Giethoorn. Dit werd een rit die rechtstreeks naar onze bestemming zou gaan. Onderweg kregen we allemaal een kop koffie/thee met een krentenbol. Rond kwart voor 11 kwamen we aan bij het restaurant aan het water waar we met de boot een rondvaart gingen maken door Giethoorn. De schipper vertelde onderweg het één en ander over Giethoorn. Halverwege kregen we nog de mogelijkheid om even aan wal een winkel/museum te bekijken of even in Giethoorn rond te lopen en eventueel wat te drinken bij een restaurant. Daar was iedereen vrij in. Daarna voeren we verder over het water terug naar het restaurant voor een lekkere kop soep met een broodje ham en kaas en een heerlijke kroket! Weer terug in de bus hebben we een mooie toeristische route naar Oldemarkt genomen om daar een waterbuffelfarm te gaan bekijken. We werden verwelkomt met een kop koffie/thee met een stuk koek uit eigen streek. Ondertussen kregen we een film te zien over het ontstaan van deze boerderij en hun visie op het houden van waterbuffels en de samenwerking met andere waterbuffelfarms. Daarna was er de mogelijkheid om rond te lopen, de beesten te bekijken en in hun prachtige winkel rond te neuzen en eventueel wat leuks of lekkers te kopen. Hier werd gretig gebruik van gemaakt!
Hierna werd de rit toeristisch vervolgd naar restaurant ´Kriebelz` in Terwolde. Hier hebben we heerlijk gedineerd. Met een volle buik en een voldaan gevoel konden we de bus weer in en rond 20.00 uur waren we weer terug in Vragender.