Bedrijfsbezoek OCV Kaak Bakeware

Bedrijfsbezoek OCV Kaak Bakeware

27 september 2018 Delen op Facebook
Kaak Group Terborg

Bedrijfsbezoek OCV aan Kaak Bakeware

Woensdag jl. was de Ondernemers Club Vragender te gast bij Kaak Bakeware in Terborg.

We werden gastvrij ontvangen en onder het genot van een kopje koffie werd ons de bedrijfsfilm vertoond. Daar werd onder meer duidelijk dat al de vierde generatie Kaak aan het roer was. Ooit begonnen als blikslager, het maken van melkkannen en bakvormen, en daarna ook wagentjes om de bakblikken in de bakkerij te vervoeren.

De derde generatie bouwde het bedrijf in bakbenodigdheden uit, het is begonnen met bak blikken, de vormen waarin machinaal brood mee gebakken kan worden. Al gauw kwamen daar ook de transport systemen bij om de bakblikken met lopende banden te vullen, te laten rijzen en in de oven te krijgen en daarna in koeltorens te laten afkoelen waarna het uiteindelijk verpakt kon worden.

In de tussentijd zijn er ook diverse overnames gedaan in binnen en buitenland  zodat ze nu het gehele proces voor een broodfabriek kunnen leveren. Kaak verkoopt hun machines over de gehele wereld, en zijn dan ook marktleider in deze sector.

Het was een boeiende rondleiding met machines van meer dan 50 jaar oud die nog steeds bakblikken persen tot de modernste 3D metaalprintmachine. Bij Kaak zeggen ze ook doordat ze de modernste technieken  in huis halen, kunnen ze betere machines maken die gemakkelijk en goed schoon zijn te houden omdat de bakkerijen onder steeds hogere hygiëne eisen moeten produceren.

Na de rondleiding konden de leden van OCV onder genot van een drankje bij Overkamp nog even napraten.