VCV: Pizzabakken

VCV: Pizzabakken

21 augustus 2018 Delen op Facebook

Vrouwen Contact Vragender

Pizzabakken met Caterina op 18 april 2018

Op een geweldig mooie avond in de lente werden 35 dames van de VCV ontvangen met een Italiaans aperitief ( 1/3 aperol-sin.likeur, 1/3 prosecco, 1/3 spa rood) met olijvenbrood op het erf van Leonie en Michel Groot Zevert.  In de schuur was voor een Italiaanse sfeer gezorgd met parasols, gekleurde lampjes en rood-wit-groene ballonnen. De mobiele houtgestookte oven was al opgewarmd door Caterina Natalone, die samen met haar zoon Rafaëllo het nodige voorwerk had verricht. De deegbollen voor de pizzabodem lagen klaar en de zelfgemaakte tomatensaus kon zo opgeschept worden. Voor de eerste trek bakte Caterina verschillende pizza’s, die in kleine stukjes geproefd werden. Daarna was de beurt aan ons om een pizza uit te rollen en te vullen met de voorgegaarde ingrediënten zoals de tomatensaus, courgette, ui, paprika, peultjes, zongedroogde tomaatjes, salami, zalm, ham en parmesaanse kaas. Na twee minuten bakken in de oven was de pizza gaar en kon je er nog rucolasla overheen strooien. Met een pizzasnijder kreeg je acht puntjes, die je ging verdelen in de groep. Er konden telkens drie mensen tegelijk aan het werk zodat er steeds nieuwe smaakjes voorbij kwamen. Intussen was Janneke van “De Kruudmoes” uit Halle gekomen om te helpen bij het bakken. Door de speciale samenstelling van het deeg had het maar weinig gaartijd nodig. Bovendien was de temperatuur in de steenoven  ± 400°C. Na enige tijd en enkele complimentjes rijker kreeg ook Rafaëllo er plezier in en probeerde iedere vraag zo goed mogelijk te beantwoorden.  Je kon genieten van een glas wijn, fris of water, passend bij het Italiaanse eten. Er was ruim voldoende voor iedereen die aanwezig was. Als toetje aten we een ijsje, een frisse afsluiting van een gezellige avond. Caterina, Rafaëllo en Janneke werden met een luid applaus bedankt voor hun smakelijke bijdrage.  Leonie en Michel ontvingen een envelop met inhoud als dank voor hun medewerking.

Foto’s bij nieuwsbericht